Επιλογή Κάγκελα Αλουμινίου

Τα κάγκελα, είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού χώρου, είναι μία απαραίτητη προσθήκη σε κάθε κατασκευή, η οποία πέραν των λειτουργικών λύσεων που καλείται να δώσει, ικανοποιεί την ανάγκη για μία ξεχωριστή και κομψή αισθητική. Την τελική επιλογή τους καθορίζει ένα σύνολο παραγόντων που ο τελικός καταναλωτής σταθμίζει πριν καταλήξει στην λύση που τον καλύπτει.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα κάγκελα, πρέπει να είναι ανθεκτικό, να αντέχει στις έντονες καιρικές συνθήκες και να διατηρεί την ζωντάνια του για πολύ καιρό. Ειδικά στα κάγκελα εξωτερικού χώρου, ένας από τους λόγους που επιλέγεται η τοποθέτησή τους είναι η αίσθηση της ασφάλειας και οριοθέτησης του χώρου της οικίας.

Το υλικό οφείλει να αποπνέει την παραπάνω ασφάλεια, δείχνοντας στιβαρό και δυνατό, αποθαρρύνοντας απρόβλεπτες επισκέψεις. Πέρα από αυτό, το υλικό πρέπει να "δένει" αισθητικά με τον χώρο στον οποίο τοποθετείται, άρα πρέπει να δίνει πολλές αισθητικές και σχεδιαστικές επιλογές. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η ελάχιστη συντήρηση και η ευκολία στην τοποθέτηση, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τον τελικό καταναλωτή.

Η χρήση του αλουμινίου

Το αλουμίνιο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πλέον διαδεδομένα υλικά για την πλήρωση των παραπάνω αναγκών. Προσφέρει μεγάλη αντοχή στην διάβρωση, ποικιλία σχεδίων, εφαρμογών, χρωμάτων και γενικότερα αισθητικών επιλογών. Η τοποθέτηση δε των καγκέλων αλουμινίου είναι πολύ εύκολη, χάρη στην προσήλωση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο για την προσφορά καινοτόμων και απλών στην εφαρμογή λύσεων.

Το ελαφρύ μέταλλο δύναται να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους σε ένα κάγκελο και μπορεί να συνδυαστεί με ευκολία με άλλα υλικά για πρόσθετα οφέλη. Η ραγδαία εξάπλωσή του, έχει επίσης να κάνει και με το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ υλικό που χρησιμοποιείται και "δουλεύεται" με άνεση από τους επαγγελματίες. Ειδικής μνείας χρήζει και η εγγενή αντίσταση στη διάβρωση, που το καθιστά ιδανική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων και εφαρμογών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των μοναδικών χαρακτηριστικών του αλουμινίου, ώστε αυτό να γίνει πιο δυνατό και ανθεκτικό ανάλογα με τις ανάγκες και εκάστοτε απαιτήσεις. Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τελικός χρήστης είναι η διάβρωση και το έντονα βεβαρημένο περιβάλλον, τότε τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν μονόδρομο. Η επιφανειακή επεξεργασία με την μέθοδο της ανοδίωσης (βαφή του μετάλλου), δημιουργεί μία φυσική προστατευτική επίστρωση που αποτρέπει την οξείδωση και συνακόλουθα την διάβρωση του μετάλλου για μια ζωή.

Σε επίπεδο αισθητικής, η βαφή του μετάλλου με την μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής, μπορεί να δώσει ένα πολύ μεγάλο εύρος χρωματικών επιλογών, συνδυάζοντας άριστη αντοχή και ανθεκτικότητα με μοναδικής αισθητικής και ομορφιάς εξωτερική επιφάνεια, τόσο στην υφή όσο και στο χρώμα. Ο τελικός καταναλωτής έχει να διαλέξει με αυτόν τον τρόπο από ένα μεγάλο εύρος επιλογών και σχεδίων, που του δίνουν την δυνατότητα να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει σε ποιοτικό και αισθητικό επίπεδο.

Επίσης, σημαντικό χαρακτηριστικό των καγκέλων αλουμινίου είναι η πολύ μεγάλη ευκολία τοποθέτησής τους. Οι παραγωγοί των συστημάτων συνεχώς βελτιώνουν τις προτάσεις τους για μεγαλύτερη απλότητα κατά την τοποθέτηση. Ο αρθρωτός σχεδιασμός και η εύκολη συναρμολόγηση των επιμέρους μερών, περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το χρόνο και το φόρτο κατά την τοποθέτηση.

Στους "πράσινους" καιρούς που διανύουμε, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα ιδιαίτερα ανακυκλώσιμο υλικό. Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται μέταλλο του μέλλοντος. Σε διάφορες μορφές, το αλουμίνιο βρίσκεται σε αφθονία στη Γη, καθώς αποτελεί το 8% του φλοιού της. Είναι ένα από τα πλέον ανακυκλώσιμα υλικά που γνωρίζει η ανθρώπινη επιστήμη, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι διατηρεί την αρχική του ποιότητα ανέπαφη σε κάθε ανακύκλωση. Η ζήτηση και η χρήση του αλουμινίου συνεχώς θα μεγαλώνει σε αρμονία με τις ανάγκες για όλο και λιγότερη κατανάλωσης ενέργειας. Επιλέγοντας αλουμίνιο, επιλέγουμε ζωή!

Μπορείται να δείτε τις Κατασκευές της Εταιρείας μας στα Κάγκελα Αλουμινίου.

< Προηγούμενο Επόμενο >

Στοιχεία Εταιρείας

Βρείτε μας στον Χάρτη

Πρόγραμμα Εξοικονομώ με την ΕΤΕΜ

Θέλετε Service ?

Επισκεφτείτε μας στο Facebook