Συντήρηση Κουφωμάτων Αλουμινίου

Έχετε κάνει μεγάλες προσπάθειες και έρευνα προκειμένου να αποκτήσετε το ιδανικότερο κούφωμα για το σπίτι σας. Μετά την αγορά όμως, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε τα μέγιστα από τα κουφώματά σας για πολλά χρόνια ακόμα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη Σωστή τους Συντήρηση, που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους. Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κουφώματα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με άρτια εμφάνιση και αποδοτικότητα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ:
Αν παρατηρήσετε στην επιφάνεια του κουφώματος σκόνες ή ρύπους, είναι μια επαρκής ένδειξη ότι απαιτείται καθαρισμός. Πώς καθαρίζουμε όμως ένα κούφωμα; Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να μην βλάψετε με τον καθαρισμό τη λειτουργία και την εμφάνιση του κουφώματος. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μαλακό πανί ή σφουγγάρι, άπλετο νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού (όπως το απορρυπαντικό πιάτων).

Προσοχή: δεν ενδείκνυται ο καθαρισμός με νερό με την πίεση του λάστιχου ποτίσματος. Να έχετε υπόψη σας ότι εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ή σε βιομηχανική περιοχή, θα χρειαστεί να καθαρίζετε πιο συχνά τα
κουφώματά σας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΦΗΣ:
Είναι σαφές ότι κάθε κούφωμα έχει υποστεί μια ορισμένη επεξεργασία βαφής. Για να διατηρήσει το κούφωμα την αρχική άψογη εμφάνισή του, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα: Μην κολλάτε σελοτέιπ ή άλλου είδους ταινίες στη βαφή, καθώς μπορεί να τη βλάψει. Το ίδιο ισχύει και για υλικά οικοδομής που μπορεί να έχουν κολλήσει κατά την προετοιμασία του σπιτικού σας, όπως τσιμέντο, γύψος, ασβέστης κ.ά..

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ:
Φροντίστε την άρτια εμφάνιση του κουφώματος, δίνοντας βάση στην επιφάνειά του. Εάν παρατηρήσετε ίχνη σιλικόνης, χρησιμοποιήστε λίγο μπλε οινόπνευμα που διατίθεται στην αγορά και ένα μαλακό ύφασμα ή βαμβάκι, και με προσεκτική
τριβή αφαιρέστε τα. Επίσης, μην επιλέξετε υφάσματα με τραχιά επιφάνεια, σύρματα ή δυνατά καθαριστικά για τη φροντίδα του κουφώματος, διότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ -ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ:
Στην περίπτωση των συρόμενων κουφωμάτων, φροντίστε να μην έρχονται σε επαφή οι οδηγοί ολίσθησης με χώμα, ή διάφορα σκληρά στοιχεία. Τα βουρτσάκια θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, χωρίς σκουπίδια ή κόλλες. Αναφορικά
με τα ανοιγόμενα, για άριστη στεγάνωση και ανθεκτικότητα, δώστε προσοχή στα λαστιχάκια και λιπαίνετε όλα τα κινητά μέρη του κουφώματος.

ΣΩΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ:
Ο τεχνικός που θα τοποθετήσει τα κουφώματα στο σπίτι σας, θα σας υποδείξει και το σωστό τρόπο ανοίγματος - κλεισίματος, που θα πρέπει να τηρείτε προσεκτικά, ειδικά αν πρόκειται για κουφώματα με μηχανισμούς ανάκλισης. Εάν παρατηρήσετε μπλοκάρισμα της κίνησης, μην προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα μόνοι σας, διότι υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσής του. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση σε αυτή την περίπτωση, είναι να καλέσετε Τεχνικό προσωπικό από το service της εταιρείας κουφωμάτων που αγοράσατε.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΡΟΛΑ:
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στον τρόπο που μεταχειρίζεται ο τεχνικός την κίνηση των κουφωμάτων - αυτό ισχύει και στα ρολά. Εάν μπλοκάρει ο ηλεκτρονικός μηχανισμός, καλέστε τον τεχνικό για να επιλύσει το πρόβλημα, καθώς οι μηχανισμοί των ρολών είναι περίπλοκοι και οποιαδήποτε δική μας, απρόσεκτη, επέμβαση, μπορεί να φέρει το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

ΑΙΤΙΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ:
Να έχετε στο νου σας ότι τα κουφώματα μπορούν να παρουσιάσουν βλάβες σε περίπτωση που δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες των τεχνικών, δεν τηρήσετε τις κατευθυντήριες συμβουλές συντήρησης, εάν επιτρέπετε σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να επέμβουν στο χειρισμό των κουφωμάτων, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων κ.ά..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΣΙΚΑ TIPS:
1) «Εκμεταλλευτείτε» τη δυνατότητα υποστήριξης από το Τεχνικό προσωπικό του service, για κάθε πληροφορία, συμβουλή ή απορία.
2) Όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κουφωμάτων, απομακρύνετε όλες τις προστατευτικές ταινίες και καθαρίστε τις επιφάνειες με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
3) Ελέγξτε την κατάσταση που βρίσκονται τα λάστιχα ή τα βουρτσάκια στεγάνωσης. Σημειωτέον ότι προτείνεται αντικατάσταση στα λάστιχα κάθε 9 χρόνια για καλύτερη στεγανότητα.
4) Όσο πιο συχνά και προσεκτικά καθαρίζετε τα βαμμένα προφίλ, τόσο πιο όμορφα θα αντανακλάται η βαφή του κουφώματος.

< Προηγούμενο Επόμενο >

Στοιχεία Εταιρείας

Βρείτε μας στον Χάρτη

Πρόγραμμα Εξοικονομώ με την ΕΤΕΜ

Θέλετε Service ?

Επισκεφτείτε μας στο Facebook